Planinarski klub "Ljeskovac" Priboj

Dobro došli na web sajt planinarskog kluba "Ljeskovac" iz Priboja

Priboj grb

Priboj, prelep gradić koji se nalazi na tromeđi triju država: Crne gore, BiH i Srbije. Kroz Priboj protiče reka Lim sa čijih se obala izdižu visoke planine. Sa nadmorske visine 395 m, na kojoj se nalazi Priboj na jugozapadu, se uz granicu sa BiH, izdiže planina Bič (1386 mvn), na jugoistoku se nalazi Pobijenik (1423 mnv), severno je pribojski Crni vrh (1154 mnv) a severoistočno Banjsko brdo (1282 mnv). Potrudili smo se da Vam kroz ovu brošuru dočaramo ove i još niz planinarskih destinacija, što je uistinu mali deo prirodnih atrakcija koje nudi naša opština.

Klub logo

ŽKP "Ljeskovac" Priboj koji postoji još od davne 1957. godine, poziva zainteresovane ljubitelje prirode i zdravog načina života da nam se pridruže u našim planinarski aktivnostima. Sastanci se održavaju svakog utorka u 19 sati, u klupskoj prostoriji koja se nalazi u sportskom centru (Stadion) - glavni ulaz. Za više informacija možete posetiti našu Facebook stranicu ili nas kontaktirajte preko emaila, a možete da nam pišete i preko kontakt stranice. U medjuvremenu posetite našu galeriju slika i pogledajte šta vas očekuje ako nam se pridružite.

Конкурс

РАСПИСУЈЕ

 

Јавни позив за прикупљање понуда:

  1. за извођење земљаних радова на локацији Лиса Стена.
  2. За израду  летљиковца на локацији Лиса Стена

Предмер и предрачун радова преузима се лично у просторијама ЖКП „Љесковац“ или на сајту клуба http://www.ljeskovacpriboj.org.rs/rs/vesti.

Понуде  доставити у затвореним  ковертама са назнаком понуда не отварати на адресу клуба: Радмила Лавренчића или лично у просторијама клуба уторком од 19 до 20h.

Канцеларија клуба се налази у спортском центу „Стадион“.

Subscribe to

Lisa stena

Lista stena

Lisa stena nalazi se, takođe na levoj obali reke Lim, na nadmorskoj visini od 1124 m. Pogled sa Stene obuhvata deo grada a takođe i Potpecko jezero i Bistricu. Nadomak stene, nalazi se i Lovački dom, jedno od mesta gde se okupljaju planinari. Pogledajte slike.

Krnjača

Krnjača

Krnjača je zaista prelep prirodni potencijal probojske opštine. Ovaj kraj raspolaže prirodnim resursima koji pogoduju svim ljubiteljima prirode, bilo da su to avanturisti koji uživaju u pešacenju, alpinizmu ili speleologiji. Pogledajte slike.

Kratovska reka

Kratovska reka

Ispod Banjskog brda nalazi se selo Kratovo kroz koje prolazi Kratovska reka. Iznad reke izdiže se Bjelikovica na kojoj se nalazi pecina. Nizvodno odatle nalazi se Isposnica za koju se smatra da je pripadala manastiru Sveti Nikola. Pogledajte slike.

Crni vrh

Crni Vrh

Takođe sa desne strane reke Lim nalazi se Crni Vrh (1154 mnv) na koga se nadovezuju visoravni Ljeskovac (1188 mnv), po kome je klub planinara i dobio ime i Brezna sa kojih se pruža pogled ka Zlatiboru. U podnožiju reka Uvac. Pogledajte slike.